Panna Cotta áfonyával
A Panna Cotta egy igazi, klasszikus olasz desszert. Ma áfonyával gazdagítjuk ezt a finom desszertet, amely friss és gyümölcsös ízt kölcsönöz neki. Az áfonyás panna cotta tökéletes egy többfogásos vacsorához, mert akár egy nappal előre is elkészíthető: egy nappal előre elkészítheted, és hűtve is remek az íze! Miért is ne próbálnád ki most azonnal?!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 150 ml tejszín | |
| 2lap zselatin | |
| 20 g barna cukor | |
| 1 vaníliarúd | |
| 150 g áfonya (friss vagy fagyasztott) | |
| 2evőkanál cukor | |
| 2evőkanál víz | |
| 1/2evőkanál citromlé | |
| 1evőkanál Cassis brandy opcionális |
Segítők
| Botmixer vagy turmixgép |
Tápértékek
327
kalória
33 g
szénhidrát
20 g
zsír
4 g
fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítjük a panna cotta
A Panna Cotta elkészítéséhez először is áztasd a zselatint hideg vízbe. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, utána forrald fel a tejszínnel és a cukorral. Vedd le a tűzhelyről.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze és hűtsük le
Nyomkodd ki a zselatint, és add a krémhez. Addig keverd, amíg a cukor fel nem oldódik. Vedd ki a vaníliarudat, és adagold a Panna Cottát különböző tálkákba vagy poharakba. Hagyd kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Készítsük elő az áfonyát
Az áfonya elkészítése: forrald fel a vizet, a citromlevet és a cukrot, add hozzá az áfonya 3/4 részét (esetleg a cassis brandyt is), és főzd körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
4.
A keveréket préseld durvára és hűtsd le.
Megjelölés készként
5.
Rendezzük és tálaljuk
Díszítsd a panna cottát az áfonyapürével és a maradék áfonyával, majd tálalhatod is.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha nem az áfonya a kedvenced, használhatsz epret vagy málnát is.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.