Pisztráng grillen
A pisztráng grillezése nem boszorkányság! Egyszerű receptünknek és a friss, fűszeres pácnak köszönhetően az egész hal a következő grillparti igazi fénypontja lesz. A pisztrángot gázgrillen is elkészítheti, de a finom halak faszénen vagy elektromos grillen is kiválóak. Még több halat és tenger gyümölcseit szeretne? Akkor nézze meg az összes receptünket a magazinban!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4 főzésre kész pisztráng | |
2 bio citrom | |
1/4csokor koriander | |
20 g friss gyömbér | |
2 gerezd fokhagyma | |
1 bio lime | |
1 pirospaprika | |
só és bors (ízlés szerint) |
Eszközök
Grillek Ha van grillserpenyője vagy öntöttvas serpenyője, akkor a halat tökéletesen meg is grillezheti rajta. A nagyobb érintkezési felületnek köszönhetően a bőr mindenhol ropogós lesz. |
Tápértékek
226
Kalóriát
1 g
Szénhidrátokat
9 g
Zsír
36 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Keverje össze a pácot
Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért és a fokhagymát. A chilipaprikát mossa meg, magozza ki és vágja finomra. Mossa meg, szárítsa meg és vágja finomra a koriandert. Mossa meg a lime-ot, reszelje le a héját, és facsarja ki a levét. Keverjen össze mindent, hogy pác készüljön belőle, és fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a halat
A pisztrángot mossa meg hideg vízben és szárítsa meg. Mossa meg a citromokat, az egyiknek facsarja ki a levét, a másikat pedig vágja finomra. A pisztrángot kívül-belül locsolja meg citromlével, és sóval, borssal ízesítse. Töltse meg citromszeletekkel, fedje le a páccal, és legalább 1 órára tegye hűtőbe.
Megjelölés készként
3.
A grillt előmelegítjük
Melegítse elő a grillt magas, közvetlen hőfokra.
Megjelölés készként
4.
Grillezze meg a pisztrángot
Grillezze a pisztrángot a grillen, közvetlen tűzön, mindkét oldalról kb. 10 percig (ha a hal a grillhez tapad, tegyen alá fóliát).
Megjelölés készként