Quinoa golyók

A spenótos és ricottás quinoa-golyók remek megoldás, ha valami igazán kiadós és húsmentes ételre vágyik. A golyók pillanatok alatt elkészülnek, és serpenyőben vagy fritőzben is megsüthetők. Tesztelje receptünket, és örvendeztesse meg családját és barátait ezekkel a kis csemegékkel. Egyébként: A golyókhoz a fehér spárgasalátánkat ajánljuk. Tipp: Ez a recept körülbelül 4 adagnyi quinoa-golyónak felel meg.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
100 g quinoa
100 g ricotta
150 g liszt 405-ös típusú
100 g füstölt tofu
100 g bébi spenót
1 hagyma
2 tojás
50 g parmezán vagy vegán alternatíva
5EK panko liszt vagy zsemlemorzsa
3EK ehér szezámmag
1csipet szerecsendió
só és bors izlés szerint
Segítők
konyhai robotgép nem kötelező
fritőz nem kötelező

Tápértékek

428 kalória
49 g szénhidrát
15 g zsír
21 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

A quinoát 240 ml forrásban lévő, sós vízzel felöntjük, és 10 percig lefedve hagyjuk állni. Tisztítsa meg a hagymát, és vágja fel apróra. Öblítse le a bébispenótot. Egy serpenyőben pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát, amíg a spenót megfonnyad, és a hagyma üveges nem lesz. Ezután apróra vágjuk, ha szükséges. Aztán reszelje le a parmezánt. A füstölt tofut morzsolja össze.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a quinoagolyókat

A hagymát és a spenótot a liszttel, a quinoával, a ricottával, a parmezánnal, a füstölt tofuval, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a borssal konyhai robotgépben dolgozza krémszerűre.
Megjelölés készként
3.

Fejezze be a quinoagolyókat

Formázzon a keverékből kb. 16 egyforma méretű golyót, forgassa meg a panko lisztben és a szezámmagban, majd süsse a forrólevegős fritőzben vagy egy serpenyőben kb. 7 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ez a recept körülbelül 4 adagnyi quinoa-golyónak felel meg.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként