Spenótleves gorgonzolával
Spenótleves gorgonzolával? Igen, nemcsak gnocchi vagy tészta mártásaként, hanem önmagában levesként is, ez a kombináció egyszerűen csodálatos. Ha szereti a gorgonzola meglehetősen erős ízét, akkor ez a leves Önnek való. Alapként főzzön egy burgonya- és póréhagymalevest, és gazdagítsa gorgonzolával és bébi spenóttal. Megéhezett? Próbálja ki receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 póréhagyma | |
300 g burgonya | |
2 gerezd fokhagyma | |
600 ml zöldségalaplé | |
150 ml tejszín | |
200 g fiatal spenót | |
60 g Gorgonzola | |
40 g dió | |
1evőkanál vaj | |
1 bio citrom | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
GrandPrix opcionális | |
vagy botmixer |
Tápértékek
373
Kalóriát
21 g
Szénhidrátokat
27 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés
Mossuk meg a póréhagymát, és vágjuk nagy darabokra. Hámozza meg a burgonyát és a fokhagymát és vágja nagyobb darabokra. A diót egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, közepes lángon pirítsa meg.
A citromot forró vízben mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Mossuk meg és szárítsuk meg a spenótot.
Megjelölés készként
2.
Leveskészítés
Tegye a vajat, a póréhagymát, a fokhagymát és a burgonyát a GrandPrixbe, és 2 percig párolja 2-es fokozaton 100°C-on. Fazékban is megfőzheti. Adja hozzá az alaplevet és a tejszínt, és főzze a levest 90 °C-on 20 percig, amíg a burgonya meg nem fő.
Megjelölés készként
3.
Pürésítse a levest
Adja hozzá a GrandPrixhez a spenót 3/4 részét, a gorgonzolát, a citromlevet és -héjat, valamint a diót, és 1 percig pürésítse a levest óvatosan a 10-es fokozaton. Sóval és borssal fűszerezzük, és a maradék spenóttal tálaljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.