Spenótleves gorgonzolával

Spenótleves gorgonzolával? Igen, nemcsak gnocchi vagy tészta mártásaként, hanem önmagában levesként is, ez a kombináció egyszerűen csodálatos. Ha szereti a gorgonzola meglehetősen erős ízét, akkor ez a leves Önnek való. Alapként főzzön egy burgonya- és póréhagymalevest, és gazdagítsa gorgonzolával és bébi spenóttal. Megéhezett? Próbálja ki receptünket!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 póréhagyma
300 g burgonya
2 gerezd fokhagyma
600 ml zöldségalaplé
150 ml tejszín
200 g fiatal spenót
60 g Gorgonzola
40 g dió
1evőkanál vaj
1 bio citrom
só és bors ízlés szerint
Eszközök
GrandPrix opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

373 Kalóriát
21 g Szénhidrátokat
27 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítés

Mossuk meg a póréhagymát, és vágjuk nagy darabokra. Hámozza meg a burgonyát és a fokhagymát és vágja nagyobb darabokra. A diót egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, közepes lángon pirítsa meg. A citromot forró vízben mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Mossuk meg és szárítsuk meg a spenótot.
Megjelölés készként
2.

Leveskészítés

Tegye a vajat, a póréhagymát, a fokhagymát és a burgonyát a GrandPrixbe, és 2 percig párolja 2-es fokozaton 100°C-on. Fazékban is megfőzheti. Adja hozzá az alaplevet és a tejszínt, és főzze a levest 90 °C-on 20 percig, amíg a burgonya meg nem fő.
Megjelölés készként
3.

Pürésítse a levest

Adja hozzá a GrandPrixhez a spenót 3/4 részét, a gorgonzolát, a citromlevet és -héjat, valamint a diót, és 1 percig pürésítse a levest óvatosan a 10-es fokozaton. Sóval és borssal fűszerezzük, és a maradék spenóttal tálaljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként