Sült feta sajt
A sült fetasajt gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul elvarázsolja a vendégeket. Előételnek, de könnyű ételnek is alkalmas, például egy filmhez. Csak tegye a fetasajtot a sütőbe fokhagymával, paradicsommal, hagymával és más, tetszés szerinti zöldségekkel. Tálalja forrón, egyszerűen tegye az asztalra olívaolajjal, sóval, borssal és néhány fűszernövénnyel. Mindenki annyit és akkor vegyen, amennyit és amikor akar. Akár villával, akár mártogatós kenyérrel. Így a legjobb az íze.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g feta sajt | |
150g koktélparadicsom | |
1 lilahagyma | |
1 sárga paprika | |
2 gerezd fokhagyma | |
1csokor zsálya | |
2evőkanál szárított oregánó | |
3evőkanál olívaolaj | |
só és bors a fűszerezéshez |
Segédeszközök
Sütőedény |
Tápértékek
250
Kalóriát
6 g
Szénhidrátokat
20 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Csöpögtessük le a fetát. Mossa meg a paradicsomot és a paprikát. Távolítsd el a paprikák magházát, és vágd őket vékony karikákra. Tisztítsa meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja vékony szeletekre.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 200 °C felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.
Töltse meg a sütőedényt
Tegyük a fetát a tepsi közepére, és rendezzük köré a többi hozzávalót a zsálya kivételével. Meglocsoljuk olívaolajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 30 percig sütjük, amíg minden aranybarna nem lesz, és a feta megpuhul.
Megjelölés készként
4.
Szervírozás
Mossuk meg és szárítsuk meg a zsályát. Kenje rá a fetát, és forrón tálalja kenyérrel.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.