Sült feta sajt

A sült fetasajt gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul elvarázsolja a vendégeket. Előételnek, de könnyű ételnek is alkalmas, például egy filmhez. Csak tegye a fetasajtot a sütőbe fokhagymával, paradicsommal, hagymával és más, tetszés szerinti zöldségekkel. Tálalja forrón, egyszerűen tegye az asztalra olívaolajjal, sóval, borssal és néhány fűszernövénnyel. Mindenki annyit és akkor vegyen, amennyit és amikor akar. Akár villával, akár mártogatós kenyérrel. Így a legjobb az íze.

Do you like this recipe?
Sült feta sajt A sült fetasajt gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul elvarázsolja a vendégeket. Előételnek, de könnyű ételnek is alkalmas, például egy filmhez. Csak tegye a fetasajtot a sütőbe fokhagymával, paradicsommal, hagymával és más, tetszés szerinti zöldségekkel. Tálalja forrón, egyszerűen tegye az asztalra olívaolajjal, sóval, borssal és néhány fűszernövénnyel. Mindenki annyit és akkor vegyen, amennyit és amikor akar. […]
3 1 5 2
3

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g feta sajt
150g koktélparadicsom
1 lilahagyma
1 sárga paprika
2 gerezd fokhagyma
1csokor zsálya
2evőkanál szárított oregánó
3evőkanál olívaolaj
só és bors a fűszerezéshez
Segédeszközök
Sütőedény

Tápértékek

250 Kalóriát
6 g Szénhidrátokat
20 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Csöpögtessük le a fetát. Mossa meg a paradicsomot és a paprikát. Távolítsd el a paprikák magházát, és vágd őket vékony karikákra. Tisztítsa meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja vékony szeletekre.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 200 °C felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.

Töltse meg a sütőedényt

Tegyük a fetát a tepsi közepére, és rendezzük köré a többi hozzávalót a zsálya kivételével. Meglocsoljuk olívaolajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Kb. 30 percig sütjük, amíg minden aranybarna nem lesz, és a feta megpuhul.
Megjelölés készként
4.

Szervírozás

Mossuk meg és szárítsuk meg a zsályát. Kenje rá a fetát, és forrón tálalja kenyérrel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként