Retek pirítós

Ma a legapróbb nyelveket fogjuk csiklandozni. A retek pirítós reggelire és a nap bármely szakában alkalmas. Ebben a szendvicsben minden benne van, amire vágyik. Olívaolajjal megkenve, buffalo mozzarella darabokkal, apróra vágott retekkel, uborkával és sárgarépával, a legfrissebb ízekkel játszik. Mi azt mondjuk: ne habozzon, kóstolja meg!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2szelet pirítós vagy kenyér
1buffalo mozzarella vagy burrata
2 retek
1 sárgarépa
1/4 uborka
1 újhagyma
1/4csokor bazsalikom
1 citrom
2evőkanál olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

375 Kalóriát
16 g Szénhidrátokat
27 g Zsír
15 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Mossuk meg az uborkát, az újhagymát és a retket. Hámozza meg a sárgarépát. Mindent nagyon finom szeletekre vágunk vagy lereszelünk. Reszelje le a citrom héját, és facsarja ki a levét. Csöpögtesse le a buffalo mozzarellát. Mossuk meg és szárítsuk meg a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.

Pácolás

Keverjünk össze 1 evőkanál olívaolajat, citromlevet és -héjat, retket, uborkát, sárgarépát, sót és borsot. Tegye félre.
Megjelölés készként
3.

Pirítsa meg a pirítós

Kenje meg a pirítós szeleteket a maradék olívaolajjal, és serpenyőben vagy kontaktgrillen süsse aranybarnára.
Megjelölés készként
4.

Retek pirítós

A pirítósra kenjük rá a zöldséges vinaigrette felét. Rendezzük el a tetején a mozzarella szeleteket, kenjük meg a maradék öntettel, szórjuk meg bazsalikommal, sóval és borssal.
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként