Sült gesztenye
szuper könnyű
A gesztenye elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Csak a karácsonyi vásárokról vagy a karácsonyi piacokról ismeri ezt a finomságot? Ebben a receptben megtanulhatja, hogyan kell otthon sütni a gesztenyét. Őszi receptjeiben is felhasználhatja őket. Ne habozzon kipróbálni!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
Bármennyi gesztenye vagy szelídgesztenye |
Tápértékek
364
Kalóriát
70 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés
Válogassuk szét a gesztenyéket, és egy éles késsel vágjuk keresztben a csúcsuktól a húsuk felé.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Megjelölés készként
3.
Sült gesztenye
Tegyük a gesztenyét egy tepsibe, és süssük 20 - 30 percig. Akkor kész, ha a héja a széleken kissé megfeketedett és kifelé hámlik. Hagyjuk a gesztenyét kihűlni, hámozzuk meg és fogyasszuk el.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Mivel tetszőleges mennyiségű gesztenyét süthetünk, ebben a receptben egy adag 200 g gesztenyének felel meg.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.