Sütőtökleves
A sütőtök leves úgy felmelegít, mint semmi más egy hosszú és szeles őszi séta után. Ezért ma egy hokkaidóból készült sütőtök leves receptjét mutatjuk be Önnek. Számos előnye van: vegán, egészséges, tele van vitaminokkal, nagyszerű a színe, és nagyon könnyű elkészíteni. Vegán sütőtök levesünk a sütőtökön kívül sárgarépát és gyömbért is tartalmaz. Krémes kókusztejjel is elkészíthetjük. Próbálja ki! Ha van otthon egy thermo turmixgépje, mint amilyen a GrandPrix készülékünk, könnyen elkészítheti benne a levest. Ízletes ropogós tökkenyeret ajánlunk hozzá!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
600 g Hokkaido sütőtök | |
400 g sárgarépa | |
20 g friss gyömbér | |
1 hagyma | |
1evőkanál növényi olaj | |
700 ml növényi alaplé | |
300 ml kókusztej | |
1evőkanál szójaszósz | |
1/2 citrom |
Eszközök
GrandPrix | |
vagy 1 nagy edény és 1 botmixer vagy turmixgép |
Tápértékek
261
Kalóriát
23 g
Szénhidrátokat
16 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a hozzávalókat
Vágja ketté a tököt és távolítsa el a magvakat. Hámozza meg a gyömbért, a sárgarépát és a hagymát. Vágjon mindent kockákra.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a levest
Tegyen növényi olajat vagy margarint egy nagy fazékba (vagy GrandPrix edénybe). A hagymát, a gyömbért, a sárgarépát és a sütőtököt közepes lángon párolja meg. Öntse hozzá a húslevet, és főzze 20 percig.
Megjelölés készként
3.
Pürésítse a levest
Pürésítse finomra a levest botmixerrel (vagy GrandPrixben 8-as fokozaton 20 másodpercig).
Megjelölés készként
4.
Ízesítse a levest
Keverje bele a kókusztejet, és ízesítse sóval, borssal, citromlével és szójaszósszal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha szeretné, megtarthatja a hokkaido magokat, megmoshatja és megpiríthatja őket.
A tápértékkel kapcsolatos információkat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számítják ki. Eltérések lehetségesek.