Sütőtökös rizottó
A sütőtökös rizottó a gombás rizottóval együtt abszolút klasszikusnak számít. A hosszan párolt és gyümölcsös sütőtök ősszel és télen belülről melegít. A rizottó számunkra abszolút Soulfood. Egy másik előnye, hogy ha a parmezánt vegán változatban vásárolja meg, a rizottó vegánok számára is alkalmas. Szeretné kipróbálni? Akkor fogja meg a gyors és egyszerű receptünket, és kezdjen el főzni!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g hokkaido tök | |
400 g arborio rizs vagy más rizottó rizs | |
2 medvehagyma | |
1 l zöldségalaplé | |
200 ml fehérbor | |
80 g parmezán sajt ha szükséges vegetáriánus vagy vegán sajt | |
1 teáskanál szerecsendió | |
1evőkanál sütőtök olaj | |
1/4csokor petrezselyem | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
395
Kalóriát
62 g
Szénhidrátokat
6 g
Zsír
16 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
Vágja fel, hámozza meg és magozza ki a Hokkaido tököt. Vágjuk fel kockákra. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a medvehagymát.
Megjelölés készként
2.
Pároljuk meg a hozzávalókat
A sütőtök olajat, a sütőtököt és a medvehagymát kb. 5 percig pároljuk. Ezzel egyidejűleg egy másik edényben felmelegítjük a zöldségalaplevet.
Megjelölés készként
3.
Ráöntjük a rizottót
Öntsük bele a rizottót. Adjuk hozzá a rizottó rizst, és főzzük körülbelül 1 percig. Lágyítsuk fehérborral, és csökkentsük körülbelü a harmadára. Fokozatosan adjunk hozzá a zöldségalaplevet, hagyjuk felforrni, és addig adagoljuk az alaplevet, amíg a rizottó rizs meg nem fő.
Megjelölés készként
4.
A rizottó ízesítése
A rizottót sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd reszeljünk rá a parmezán sajtot. A petrezselyem zöldet mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk apróra. Végül díszítsük vele a rizottót.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.