Süteménytészta

A süteménytészta egy olyan recept, amelyre újra és újra szükségünk van. Leginkább advent idején, de néha húsvétkor is. Születésnapok vagy más szép alkalmak. Nem számít, hogy milyen formájú kekszet szeretne – az egyszerű keksztészta alapreceptje mindig ugyanaz. Mert mi inkább az 1-2-3 elv szerint sütjük a süteményeket. Ez azt jelenti, hogy 1 rész cukor, 2 rész vaj és 3 rész liszt. Nem számít, hogy mennyi tésztát akar készíteni, ez a szabály mindig érvényes. Nyissa ki tehát a karácsonyi pékségét, és kezdje el rögtön a süteménytésztával. Egyébként ugyanezt a receptet használjuk a szuper aranyos húsvéti nyuszikhoz is. Csak arra az esetre, ha ezt meg akarja jegyezni húsvétra.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
300 g liszt 405 típusú
200 g vaj
100 g cukor
1 tojás
1csipet
Eszközök
Sodrófa
Tetszés szerinti pogácsaszaggató

Tápértékek

99 Kalóriát
11 g Szénhidrátokat
6 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük el a tésztát

Keverje össze az előkészített cukrot és a hideg vajat. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. Formázzunk belőle golyót, csomagoljuk fóliába, és 15 percig hűtsük.
Megjelölés készként
2.

Melegítse elő a sütőt

Előmelegített sütő Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra felül/alul.
Megjelölés készként
3.

A kekszek sütése

A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kekszeket sodrunk belőle. Helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kissé távolabb. Süssük a kekszeket 10 percig. Miután kihűltek, tetszés szerint díszíthetjük őket.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
Tésztánként körülbelül 30 kekszet készíthet. Természetesen a mérettől függően.
 Mentés PDF-ként