Szilvatorta morzsával
Soha ne vegye ki a szilvás süteményt a morzsával együtt a formából. Mindig egyenesen úgy tálalja, ahogyan sütötte. Ez egy olyan csemege, amiből soha nem lehet eleget enni. Így, ha úgy dönt, hogy a sütemény egy részét félreteszi, biztosan hiányozni fog. Ezért ne is süsse kis mennyiségben. Vásároljon szilvát kilóra, és dolgozza fel mindet. Ezt a klasszikust egy kicsit továbbfejlesztettük azzal, hogy őrölt mandulát adtunk a morzsához. A diós íz tökéletesen illik ehhez az őszi klasszikushoz!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 kg szilva | |
250 g vaj | |
200 g cukor | |
1csomag vaníliás cukor | |
5 tojás | |
360 g liszt | |
3teáskanál sütőpor | |
1csipetnyi só |
A morzsához
200 g cukor | |
250 g liszt | |
100 g őrölt mandula | |
200 g vaj | |
2teáskanál fahéj |
Segédeszközök
Konyhai robotgép opcionális | |
vagy botmixer |
Tápértékek
426
Kalóriát
48 g
Szénhidrátokat
23 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Szilva előkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük.
Megjelölés készként
2.
Gyúrja össze a tésztát
Hagyjuk a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. A tészta összes hozzávalóját konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel simára keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Terítsük rá a szilvát.
Megjelölés készként
3.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
4.
Morzsa
Keverjük össze kézzel az összes hozzávalót a morzsához, és terítsük a keveréket a szilvára. A kalácsot süsse körülbelül 40 percig.
Megjelölés készként