Szilvatorta morzsával
Soha ne vegye ki a szilvás süteményt a morzsával együtt a formából. Mindig egyenesen úgy tálalja, ahogyan sütötte. Ez egy olyan csemege, amiből soha nem lehet eleget enni. Így, ha úgy dönt, hogy a sütemény egy részét félreteszi, biztosan hiányozni fog. Ezért ne is süsse kis mennyiségben. Vásároljon szilvát kilóra, és dolgozza fel mindet. Ezt a klasszikust egy kicsit továbbfejlesztettük azzal, hogy őrölt mandulát adtunk a morzsához. A diós íz tökéletesen illik ehhez az őszi klasszikushoz!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 1 kg szilva | |
| 250 g vaj | |
| 200 g cukor | |
| 1csomag vaníliás cukor | |
| 5 tojás | |
| 360 g liszt | |
| 3teáskanál sütőpor | |
| 1csipetnyi só |
A morzsához
| 200 g cukor | |
| 250 g liszt | |
| 100 g őrölt mandula | |
| 200 g vaj | |
| 2teáskanál fahéj |
Segédeszközök
| Konyhai robotgép opcionális | |
| vagy botmixer |
Tápértékek
426
Kalóriát
48 g
Szénhidrátokat
23 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Szilva előkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük.
Megjelölés készként
2.
Gyúrja össze a tésztát
Hagyjuk a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. A tészta összes hozzávalóját konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel simára keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Terítsük rá a szilvát.
Megjelölés készként
3.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
4.
Morzsa
Keverjük össze kézzel az összes hozzávalót a morzsához, és terítsük a keveréket a szilvára. A kalácsot süsse körülbelül 40 percig.
Megjelölés készként