Szilvatorta morzsával

Soha ne vegye ki a szilvás süteményt a morzsával együtt a formából. Mindig egyenesen úgy tálalja, ahogyan sütötte. Ez egy olyan csemege, amiből soha nem lehet eleget enni. Így, ha úgy dönt, hogy a sütemény egy részét félreteszi, biztosan hiányozni fog. Ezért ne is süsse kis mennyiségben. Vásároljon szilvát kilóra, és dolgozza fel mindet. Ezt a klasszikust egy kicsit továbbfejlesztettük azzal, hogy őrölt mandulát adtunk a morzsához. A diós íz tökéletesen illik ehhez az őszi klasszikushoz!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kg szilva
250 g vaj
200 g cukor
1csomag vaníliás cukor
5 tojás
360 g liszt
3teáskanál sütőpor
1csipetnyi
A morzsához
200 g cukor
250 g liszt
100 g őrölt mandula
200 g vaj
2teáskanál fahéj
Segédeszközök
Konyhai robotgép opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

426 Kalóriát
48 g Szénhidrátokat
23 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Szilva előkészítése

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felnegyedeljük.
Megjelölés készként
2.

Gyúrja össze a tésztát

Hagyjuk a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. A tészta összes hozzávalóját konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel simára keverjük, és sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Terítsük rá a szilvát.
Megjelölés készként
3.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
4.

Morzsa

Keverjük össze kézzel az összes hozzávalót a morzsához, és terítsük a keveréket a szilvára. A kalácsot süsse körülbelül 40 percig.
Megjelölés készként
 Mentés PDF-ként