Házi gnocchi

A házi gnocchi előállítása kézi munka. Amikor azonban leül egy tányér finom étel fölé, azt fogja mondani magának, hogy megérte. Garantáljuk. Ráadásul a házi gnocchi nemcsak finom ízével, hanem azzal is jutalmaz, hogy mennyire egyszerű. Elkészítéséhez 3-4 olyan összetevőre van szükség, amelyek rendszeresen megtalálhatók a kamrában. Burgonya, liszt, tojás és egy kis keményítő. Ennyi kell ehhez a klasszikusan finom ételhez.
A tipikus gnocchi formázásához csak egy villára van szükség. Az olasz konyha rajongói azonban tudják, hogy lehet kapni speciális, barázdákkal ellátott fadeszkákat is, amelyekkel a tésztát a kívánt formára lehet formázni, mint egy olasz szakács. Egyébként nyugodtan töltse meg a tésztát. Sajt, édesburgonya vagy akár sütőtök. Képzeletének nincsenek korlátai.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 kg lisztes burgonya
250 g liszt plusz még egy kis liszt a dagasztáshoz és a sodráshoz
1 tojás
1evőkanál burgonyakeményítő
2teáskanál szerecsendió nem kötelező
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Burgonyapucoló vagy burgonyareszelő
Gombóc deszka opcionális

Tápértékek

289 Kalóriát
58 g Szénhidrátokat
1 g Zsír
8 g Fehérje

Munkamenet

1.

Főzzük meg a burgonyát

Hámozzuk meg a burgonyát, és sós vízben főzzük kb. 20 percig, amíg megpuhul. Pürésítsük vagy reszeljük le a burgonyát, és hagyjuk kihűlni (ügyeljünk arra, hogy tényleg finoman pürésítsük).
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a tésztát

Adjuk a lisztet és a tojást a burgonyához, és gyúrjuk kemény tésztává.
Megjelölés készként
3.

Formázza meg a gnocchit

Osszuk a tésztát 10-15 g-os adagokra, és lisztezett kézzel formázzunk belőlük golyókat. Tegyük egy villára, és a hüvelykujjunkkal óvatosan sodorjuk át a villa fogain (ez némi gyakorlatot igényel).
Megjelölés készként
4.

Főzzük meg a gnocchit

Főzzük a gnocchit forrásban lévő vízben, amíg a felszínre úszik. Ezután készítsük el saját ízlés szerint.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként