Teljes kiőrlésű fahéjas csigák
A teljes kiőrlésű fahéjas csiga a klasszikus változat rusztikusabb testvére, sok vajjal, cukorral és cukormázzal. Almapürével sütjük meg őket, és ezzel helyettesíthetjük a vajat és a cukrot is. A teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően a csigák gazdagabbak, valamivel egészségesebbek és rusztikus hatásúak!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
350 g teljes kiőrlésű liszt | |
75 ml mandulatej | |
2TK sütőpor | |
1/2kocka élesztő | |
35 g nádcukor | |
1TK juharszirup | |
40 g almalé | |
10 g vaj | |
1 tojás | |
1csipet só | |
10 g nádcukor | |
1EK juharszirup | |
2TK fahéj |
Felszerelés
keverő választható |
Tápértékek
135
kalória
24 g
szénhidrát
2 g
zsír
4 g
fehérje
Munkamenet
1.
Tésztakészítés:
Az élesztőt oldja fel langyos tejben, juharsziruppal és 1 EK liszttel. Fedje le és hagyja szobahőmérséklet mellett kelni 15 percig.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze a hozzávalókat
Keverje össze a maradék lisztet, a sütőport, a sót és a nádcukrot. Adja hozzá a tojást, a vajat, az almapürét és az élesztőt, majd robotgépben vagy kézzel keverje addig, amíg sima és rugalmas tésztát nem kap.
Megjelölés készként
3.
A tésztát pihentetjük és kinyújtjuk
Fedje le és hagyja szobahőmérsékleten kelni 30 percig.
Megjelölés készként
4.
Töltelékhez:
Az összes hozzávalót keverje össze, és egyenletesen osztja el a tésztán. A tésztát nyújtsa ki és kb 2 cm vastag szeletekre vágja fel.
Megjelölés készként
5.
Hagyjuk kelni a fahéjas tekercseket
Helyezze a fahéjas csigákat egy tepsire, és hagyja még 30 percig kelni.
Megjelölés készként
6.
Süt!
A sütőt melegítse elő 200 °C-ra , és süsse a fahéjas csigákat 10 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.