Teljes kiőrlésű fahéjas csigák

2 Stunden

Mérsékelten igényes

12 Portionen

A teljes kiőrlésű fahéjas csiga a klasszikus változat rusztikusabb testvére, sok vajjal, cukorral és cukormázzal. Almapürével sütjük meg őket, és ezzel helyettesíthetjük a vajat és a cukrot is. A teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően a csigák gazdagabbak, valamivel egészségesebbek és rusztikus hatásúak!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
350 g teljes kiőrlésű liszt
75 ml mandulatej
2TK sütőpor
1/2kocka élesztő
35 g nádcukor
1TK juharszirup
40 g almalé
10 g vaj
1 tojás
1csipet
10 g nádcukor
1EK juharszirup
2TK fahéj
Felszerelés
keverő választható

Tápértékek

135 kalória
24 g szénhidrát
2 g zsír
4 g fehérje

Munkamenet

1.

Tésztakészítés:

Az élesztőt oldja fel langyos tejben, juharsziruppal és 1 EK liszttel. Fedje le és hagyja szobahőmérséklet mellett kelni 15 percig.
Megjelölés készként
2.

Keverjük össze a hozzávalókat

Keverje össze a maradék lisztet, a sütőport, a sót és a nádcukrot. Adja hozzá a tojást, a vajat, az almapürét és az élesztőt, majd robotgépben vagy kézzel keverje addig, amíg sima és rugalmas tésztát nem kap.
Megjelölés készként
3.

A tésztát pihentetjük és kinyújtjuk

Fedje le és hagyja szobahőmérsékleten kelni 30 percig.
Megjelölés készként
4.

Töltelékhez:

Az összes hozzávalót keverje össze, és egyenletesen osztja el a tésztán. A tésztát nyújtsa ki és kb 2 cm vastag szeletekre vágja fel.
Megjelölés készként
5.

Hagyjuk kelni a fahéjas tekercseket

Helyezze a fahéjas csigákat egy tepsire, és hagyja még 30 percig kelni.
Megjelölés készként
6.

Süt!

A sütőt melegítse elő 200 °C-ra , és süsse a fahéjas csigákat 10 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként