Tészta gyúrás nélkül
Élvezze a pékáru ízét gyúrás nélkül!
Lehetetlennek tűnik a pékáru gyúrás nélküli elkészítése? Hadd bizonyítsuk be, hogy ez lehetséges. A mi kis, ropogós zsemléinkkel, amelyek körülbelül 3 óra alatt elkészülnek. A hozzávalók elkészítésétől a ropogós falatig. Ön választhatja ki a zsemle feltétjét, és a zsemle méretét is maga határozza meg. A recept is egyszerű bögrés recept. A mennyiségek ezért szuper egyszerűek, és semmi sem romolhat el a sütés során!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 1/4csésze vegán joghurt mi mandula joghurtot vagy bármilyen más vegán joghurtot használunk. | |
2 csésze víz | |
1/2csésze sárgarépa lereszelve | |
1 1/2csésze zabpehely | |
4csésze liszt 550-es típusú | |
12 g friss élesztő | |
1evőkanál cukor | |
1evőkanál só | |
1/2csésze napraforgómag | |
1/4csésze mák | |
1/4csésze tökmag |
Tápértékek
141
Kalóriát
19 g
Szénhidrátokat
5 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő az élesztőt
Egy nagy tálban keverjük össze a vizet, a cukrot, egy csésze lisztet és az élesztőt. Fedjük le és hagyjuk állni 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a tésztát
Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a sárgarépát, a joghurtot, a zabpelyhet, és keverjük össze egy nagy kanállal. Szórjuk meg a tésztát mákkal, napraforgómaggal és tökmaggal. Fedjük le, és hagyjuk kelni 2 órán át.
Megjelölés készként
3.
Melegítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
4.
Süssük meg a zsemléket
A tésztából 2 evőkanál segítségével formázzon kis kifliket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Attól függően, hogy mekkora zsemléket sütünk, körülbelül 10-18 darab tésztát készítünk. Ezért azt állítjuk, hogy egy adag 1 tekercs, ha a tésztából 15 tekercs készül.
A csészés receptek általában 125-150 ml térfogatú kávéscsészét feltételeznek.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.