Tészta gyúrás nélkül

Élvezze a pékáru ízét gyúrás nélkül!

Lehetetlennek tűnik a pékáru gyúrás nélküli elkészítése? Hadd bizonyítsuk be, hogy ez lehetséges. A mi kis, ropogós zsemléinkkel, amelyek körülbelül 3 óra alatt elkészülnek. A hozzávalók elkészítésétől a ropogós falatig. Ön választhatja ki a zsemle feltétjét, és a zsemle méretét is maga határozza meg. A recept is egyszerű bögrés recept. A mennyiségek ezért szuper egyszerűek, és semmi sem romolhat el a sütés során!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 1/4csésze vegán joghurt mi mandula joghurtot vagy bármilyen más vegán joghurtot használunk.
2 csésze víz
1/2csésze sárgarépa lereszelve
1 1/2csésze zabpehely
4csésze liszt 550-es típusú
12 g friss élesztő
1evőkanál cukor
1evőkanál
1/2csésze napraforgómag
1/4csésze mák
1/4csésze tökmag

Tápértékek

141 Kalóriát
19 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő az élesztőt

Egy nagy tálban keverjük össze a vizet, a cukrot, egy csésze lisztet és az élesztőt. Fedjük le és hagyjuk állni 10 percig.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a tésztát

Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a sárgarépát, a joghurtot, a zabpelyhet, és keverjük össze egy nagy kanállal. Szórjuk meg a tésztát mákkal, napraforgómaggal és tökmaggal. Fedjük le, és hagyjuk kelni 2 órán át.
Megjelölés készként
3.

Melegítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
4.

Süssük meg a zsemléket

A tésztából 2 evőkanál segítségével formázzon kis kifliket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Attól függően, hogy mekkora zsemléket sütünk, körülbelül 10-18 darab tésztát készítünk. Ezért azt állítjuk, hogy egy adag 1 tekercs, ha a tésztából 15 tekercs készül.
A csészés receptek általában 125-150 ml térfogatú kávéscsészét feltételeznek.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként