Eperfagylalt
szuper könnyű
Mennyei fagylalt a fagylaltkészítőből
Az eperfagylalt az egyik abszolút klasszikus a fagylaltok között. És ez jó! Mert: szeretjük az epret minden formában és elkészítési módban. Mivel különösen tavasszal és nyáron élvezhető, logikus, hogy frissítő fagylaltot is készíthetünk belőle. És nagyon egyszerű! Tisztítsa meg az epret, keverje össze a többi hozzávalóval, és tegye a fagylaltgépbe. A többiről a gép gondoskodik. Elkezdett csurogni a nyála? Akkor próbálja ki a receptünket, vagy olvasson el még sok érdekes tényt és tippet a saját fagylaltkészítésről.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g eper | |
80 g cukor | |
200 ml tejszín |
Segédeszközök
Jégkrém készítő |
Tápértékek
244
Kalóriát
29 g
Szénhidrátokat
13 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Mossuk meg az epret, és távolítsuk el a szárát. Keverjük össze őket cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük össze az összes hozzávalót.
Megjelölés készként
2.
Eperfagylalt néhány perc alatt
Tegye a fagylaltkeveréket a fagylaltgépbe, és keverje kb. 30 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.