Tökpite
Nehéz elképzelni az őszi sütési repertoárunkat sütőtökös pite nélkül. Az egyszerű piskóta az egyik kedvencünk, akárcsak a sütőtökös pite és a sütőtökös Cupcakes. Mivel gyorsan összekeverhető, nagyon finom íze van, és tepsiben sütött süteményként sok embert jóllakat. Tehát sok olyan előnye van, amivel egyszerűen nem tudunk versenyezni. Próbálja ki ízletes receptünket, és hagyja, hogy meggyőzzük Önt.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
900 g Hokkaido sütőtök | |
3 tojás | |
250 g cukor | |
375 g liszt | |
120 g vaj | |
1tasak sütőpor | |
1 csipet só | |
1teáskanál fahéj | |
1tasak vaníliás pudingpor |
Przybory
Konyhai robotgép opcionális | |
vagy botmixer |
Tápértékek
303
Kalóriát
52 g
Szénhidrátokat
8 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A sütőtök elkészítése
750 g sütőtököt kockákra vágunk, és 20 percig vízben puhára főzzük. Ezután szűrjük le és pürésítsük. A maradék sütőtököt finomra reszeljük.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze a tésztát
Olvasszuk meg a vajat. Keverjük össze a reszelt sütőtököt, a cukrot, a tojást, a fahéjat és a sót. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a pudingport. Végül keverjük bele a sütőtökpürét, és dolgozzunk mindent sima tésztává.
Megjelölés készként
3.
Sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
4.
A sütőtökös pite sütése
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és egyenletesen terítsük el rajta a tésztát. Süssük körülbelül 30 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.