Tönköly fahéjas csillagok
A tönkölybúzából készült fahéjas csillagok íze majdnem olyan, mint az eredetié, és a karácsonyi időszakban kalóriát spórolhat vele. Akik a hideg és ünnepi időszakban is szeretnének odafigyelni a vonalukra, azoknak mindenképpen érdemes közelebbről megismerni ezeket a teljes kiőrlésű fahéjas csillagokat. Ha a hagyományos lisztet tönkölyliszttel helyettesíti, akkor ezek a finomságok táplálóbbak lesznek. Próbálja ki őket azonnal! A tészta körülbelül 30 fahéjas csillaghoz elegendő. Hogy ez nem elég? Süssük meg tehát a dupláját!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g tönkölyliszt | |
100 g margarin | |
50 g nádcukor | |
50 g őrölt mandula | |
3EK tej | |
1 tojás | |
1TK sütőpor | |
1TK fahéj | |
1csipetnyi só |
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális | |
csillag alakú vágó |
Tápértékek
66
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A száraz hozzávalók összekeverése
Keverjük össze a lisztet, a nádcukrot, a mandulát, a sütőport és a fahéjat. Ha ehhez konyhai robotgépet használunk, akkor a tészta összegyúrásához vegyünk egy tésztakampót. Manuálisan is összekeverhet mindent.
Megjelölés készként
2.
A tészta dagasztása
Adjuk hozzá a margarint, a tojást és a tejet, majd gyúrjuk homogén és szilárd tésztára.
Megjelölés készként
3.
Hagyjuk pihenni
A tésztát letakarva 60 percet hűtőben pihentetjük.
Megjelölés készként
4.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra a felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
5.
Csillagok kivágása
A tésztát lisztezett munkalapon 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Vágjuk ki a csillagokat, és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Megjelölés készként
6.
A fahéjas csillagok sütése
A fahéjas csillagokat 12 - 15 percig süssük. A sütőből kivéve még egy kicsit puhának kell lenniük. Ízlés szerint porcukorral vagy cukormázzal díszítjük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy csillag egy adagnak felel meg.
Egy csillag egy adagnak felel meg.