Tönköly fahéjas csillagok
A tönkölybúzából készült fahéjas csillagok íze majdnem olyan, mint az eredetié, és a karácsonyi időszakban kalóriát spórolhat vele. Akik a hideg és ünnepi időszakban is szeretnének odafigyelni a vonalukra, azoknak mindenképpen érdemes közelebbről megismerni ezeket a teljes kiőrlésű fahéjas csillagokat. Ha a hagyományos lisztet tönkölyliszttel helyettesíti, akkor ezek a finomságok táplálóbbak lesznek. Próbálja ki őket azonnal! A tészta körülbelül 30 fahéjas csillaghoz elegendő. Hogy ez nem elég? Süssük meg tehát a dupláját!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 200 g tönkölyliszt | |
| 100 g margarin | |
| 50 g nádcukor | |
| 50 g őrölt mandula | |
| 3EK tej | |
| 1 tojás | |
| 1TK sütőpor | |
| 1TK fahéj | |
| 1csipetnyi só | 
Eszközök
| Konyhai robotgép opcionális | |
| csillag alakú vágó | 
Tápértékek
					66
											Kalóriát
									
							
					7 g
											Szénhidrátokat
									
							
					4 g
											Zsír
									
							
					1 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					A száraz hozzávalók összekeverése
Keverjük össze a lisztet, a nádcukrot, a mandulát, a sütőport és a fahéjat. Ha ehhez konyhai robotgépet használunk, akkor a tészta összegyúrásához vegyünk egy tésztakampót. Manuálisan is összekeverhet mindent. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					A tészta dagasztása
Adjuk hozzá a margarint, a tojást és a tejet, majd gyúrjuk homogén és szilárd tésztára. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Hagyjuk pihenni
A tésztát letakarva 60 percet hűtőben pihentetjük. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				4.			
				
					
			
					A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra a felső és alsó fűtőtesttel. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				5.			
				
					
			
					Csillagok kivágása
A tésztát lisztezett munkalapon 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Vágjuk ki a csillagokat, és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				6.			
				
					
			
			A fahéjas csillagok sütése
A fahéjas csillagokat 12 - 15 percig süssük. A sütőből kivéve még egy kicsit puhának kell lenniük. Ízlés szerint porcukorral vagy cukormázzal díszítjük.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				Egy csillag egy adagnak felel meg.			
					
				Egy csillag egy adagnak felel meg.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		



