Szalonnás muffinok

A szalonnás muffinok elsőre talán kicsit furcsán hangzanak, de imádni fogja őket. Egy praktikus ínyencségnek nem muszáj minden alkalommal édesnek lennie. Ezek a sós cupcake-ek szalonnával és hagymával alkalmasak bármilyen partira, tervezett ételkészítéshez, azaz dobozoláshoz, vagy egyszerűen csak szórakozásból. És juharszirupos mázzal és egy kis szalonnával ezek a kis sütemények igazán lenyűgözőek. Miért is ne próbálná ki most azonnal?!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 hagyma
150 g kockára vágott szalonna
70 g vaj
2 tojás
250 g liszt
250 ml író
3TK sütőpor
1EK cukor
1TK
A feltéthez
10Szelet szalonna
1EK juharszirup
200 g krémsajt
20 g vaj
50 g porcukor
Eszközök
konyhai robotgép nem kötelező
vagy kézi mixer
12 muffinforma
csillagvégű díszítőzacskó nem kötelező

Tápértékek

294 Kalóriát
24 g Szénhidrátokat
18 g Zsír
9 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tésztához

Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk apróra. A hagymát serpenyőben a szalonnával és 20 g vajjal addig pirítsuk, amíg a hagyma üveges lesz, a szalonna pedig ropogósra sül. Hagyjuk kihűlni
Megjelölés készként
2.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
3.

A tészta kveretetése

Keverjük össze a szalonnás keveréket a tojással és az íróval. Adjuk hozzá a maradék vajat, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót, és keverjük simára konyhai robotgéppel vagy kézi mixerrel.
Megjelölés készként
4.

A maffinok sütése

A tésztát egyenletesen osszuk el a muffin formákban. Süssük körülbelül 25 percig. Végezzük el a tesztet egy fogpiszkálóval. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
5.

A feltéthez

A szalonnát serpenyőben kis lángon ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
6.

A cukormáz elkészítése

A vajat, a krémsajtot, a juharszirupot és a porcukrot robotgépben vagy botmixerben jól összekeverjük. Adjunk hozzá 1 EK zsírt.
Megjelölés készként
7.

A szalonnás kosarkák diszítése

Morzsoljuk össze a szalonnát a kezünkkel. Kenjük meg a kosarakat cukormázzal (a legjobb, ha díszítőzacskóval tesszük), és szórjuk meg szalonnával.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként