Tofu nyársak
szuper könnyű
Tofu nyársak mogyorós pácban a grillből: Így kell ezt csinálni!
A tofu nyársak szuper gyorsan elkészíthetők, és extra ropogósak lesznek a grillen. Ezúttal egy kókuszos-mogyorós páccal készült változatot teszteltünk, amely egy kicsit a klasszikus indonéziai saté nyársak vegán változatára emlékeztet. Kedvenc kísérőnk természetesen a krémes mogyorószósz! Próbáld ki a receptünket, és nyűgözd le vendégeidet finom vega BBQ-val!
Szeretne többet megtudni a grillezésről? Érdekelheti a témában készült útmutatónk: Grillezés gázgrillel!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g tofu | |
1szál citromfű opcionális | |
1evőkanál növényi olaj | |
1evőkanál mogyoróvaj | |
20 g friss gyömbér | |
2 gerezd fokhagyma | |
1evőkanál curry paszta | |
1evőkanál currypor | |
2evőkanál kókusztej A legjobb, ha a krémet, azaz a szilárdabb részt használja. |
Tálaljuk
1egy adag mogyorószósszal |
Segédeszközök
4 Nyársak fából vagy fémből készült |
Tápértékek
157
Kalóriát
6 g
Sacharidy
10 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Tekerje a tofut konyharuhába fél órára, hogy kiszívja a felesleges folyadékot. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért és a fokhagymát. A citromfüvet megmossuk és apróra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a pácot
Keverjük össze a pác összes hozzávalóját.
Megjelölés készként
3.
Pácoljuk be a tofut
Vágja a tofut kb. 1 cm-es kockákra, és keverje össze a páclével. Legalább 4 órán át (de lehetőleg egy éjszakán át pácoljuk).
Megjelölés készként
4.
Mogyorószósz
A lime héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A mártás összes hozzávalóját alaposan keverje össze. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.