Tonhal tataki
Tonhal tataki hínársalátával a mai előétel a halmenüből. A Tataki japán módja a halkészítésnek. Ez azt jelenti, hogy a halat (vagy húst) bepácolják, majd nagyon rövid ideig mindkét oldalát nagyon magas hőmérsékleten megpirítják. Így kívülről sós kéreg kerül a húsra vagy halra, belülről pedig zsenge és nyers lesz. A mi receptünkben a tonhal tatakit hínársalátával, néhány csírával és wasabival tálaljuk. Nyűgözze le vendégeit, és próbálja ki a receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g Tonhal sushi minőségben | |
10 g friss gyömbér | |
1 gerezd fokhagyma | |
1evőkanál édes-savanyú chiliszósz | |
200 g hínársaláta Választható | |
100 g retekcsíra alternatívaként: kínai csíra | |
5 g wasabi paszta Választható |
Tápértékek
245
Kalóriát
41 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
17 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tonhal pácolása
Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért és a fokhagymát. Keverje össze a chiliszósszal, a mézzel és a lime-lével. Öblítse le a steaket hideg víz alatt, és törölje szárazra. A pácban hűtse legalább 30 percig.
Megjelölés készként
2.
Pirítsa meg a tonhalat
Melegítsen fel egy serpenyőt, és pirítsa meg a tonhalszeletet mindkét oldalán 30 másodpercig.
Megjelölés készként
3.
Tálalja a tatakit
A tonhalat vágja vékony szeletekre. Tálalja csírával és hínársalátával.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A hínársalátát és csírákat egy jól felszerelt ázsiai piacon szerezhet be