Vegán csokoládé fagylalt
szuper könnyű
Vegán csokoládé fagylalt a fagylaltkészítőből
Vegán csokoládé fagylalt? Tudta, hogy az elkészítése nagyon egyszerű? Természetesen elkészítheti tej és tejszín alternatívájával is. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez a változat aquafabával és 70%-os vegán csokoládéval igazán krémes állagú. Az aquafaba a csicseriborsó vize, és remekül használható habverőnek, akárcsak a tojásfehérjehab. Ezzel és az olvasztott csokoládéval semmi sem áll a fagylaltkészítőből származó fagylalt vegán élvezete útjába. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket most!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
150 g aquafaba - vegán tojásfehérje csicseriborsó víz | |
100 g vegán étcsokoládé 70% kakaótartalommal | |
30g porcukor | |
2evőkanál sütőkakaó | |
1csipet só |
Segédeszközök
Jégkrém készítő |
Tápértékek
350
Kalóriát
42 g
Szénhidrátokat
16 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az összetevőket
Olvasszunk fel 80 g csokoládét vízfürdőben. Vágjuk fel a maradék csokoládét. Az aquafabát a sóval kemény habbá verjük.
Megjelölés készként
2.
Keverjük össze a fagylaltkeveréket
Szitáljuk a porcukrot és a sütőkakaót az aquafabába, és keverjük a keverékhez. Keverjük bele a csokoládét, amíg homogén masszát nem kapunk.
Megjelölés készként
3.
Fagyasszuk le a fagylaltot
Tegyük a fagylaltkeveréket a fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 35 percig, amíg megdermed. Az utolsó 2 percben keverje bele a maradék csokoládét. Azonnal fogyassza el, vagy tárolja a fagyasztóban. Evés előtt hagyja felengedni körülbelül 15 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.