Vegán csokoládé fagylalt

Vegán csokoládé fagylalt a fagylaltkészítőből

Vegán csokoládé fagylalt? Tudta, hogy az elkészítése nagyon egyszerű? Természetesen elkészítheti tej és tejszín alternatívájával is. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez a változat aquafabával és 70%-os vegán csokoládéval igazán krémes állagú. Az aquafaba a csicseriborsó vize, és remekül használható habverőnek, akárcsak a tojásfehérjehab. Ezzel és az olvasztott csokoládéval semmi sem áll a fagylaltkészítőből származó fagylalt vegán élvezete útjába. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket most!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 g aquafaba - vegán tojásfehérje csicseriborsó víz
100 g vegán étcsokoládé 70% kakaótartalommal
30g porcukor
2evőkanál sütőkakaó
1csipet
Segédeszközök
Jégkrém készítő

Tápértékek

350 Kalóriát
42 g Szénhidrátokat
16 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Olvasszunk fel 80 g csokoládét vízfürdőben. Vágjuk fel a maradék csokoládét. Az aquafabát a sóval kemény habbá verjük.
Megjelölés készként
2.

Keverjük össze a fagylaltkeveréket

Szitáljuk a porcukrot és a sütőkakaót az aquafabába, és keverjük a keverékhez. Keverjük bele a csokoládét, amíg homogén masszát nem kapunk.
Megjelölés készként
3.

Fagyasszuk le a fagylaltot

Tegyük a fagylaltkeveréket a fagylaltgépbe, és fagyasszuk le körülbelül 35 percig, amíg megdermed. Az utolsó 2 percben keverje bele a maradék csokoládét. Azonnal fogyassza el, vagy tárolja a fagyasztóban. Evés előtt hagyja felengedni körülbelül 15 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként