Kender tej

A kendertej íze fantasztikus, percek alatt elkészíthető, és remek tejmentes alternatíva ivásra, valamint turmixok, kávé, müzli és sok más ital készítésére. A kendermagok tökéletes arányban tartalmaznak omega-3, -6 és -9 zsírsavakat. Nemcsak omega-3 zsírsavakban gazdagok, hanem magnéziumot is tartalmaznak. A kendermag vasban, cinkben és antioxidánsokban gazdag, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel. A cink fontos az egészséges prosztata és a tesztoszteron termeléséhez. A vas elősegíti a vörösvértestek termelődését. Az E-vitamin pedig segít megvédeni a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól. A kendermag gyulladáscsökkentő hatással van a szervezetben, ezért különösen alkalmas sportolóknak vagy olyan embereknek, akiknek gyulladásos problémáik vannak. A teljes értékű növényi fehérjék nagyszerű forrása is. Egy igazi szuperélelmiszer, amelyet felhasználhat a házi kender tejben.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
35 g hámozott kendermag
1csipetnyi tengeri só
1teáskanál juharszirup vagy 1 datolya, opcionális
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

227 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
18 g Zsír
8 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a mag programot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 300 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 13 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Amikor a tej elkészült, a fogantyúnál fogva kiveheti a tartályt (vigyázzon, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A kender tej remekül illik a kávéba, müzlibe vagy csak úgy szórakozásból.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
Egy adag körülbelül 200 ml kender tejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
 Mentés PDF-ként