Virágos keksz
Szerelmesek vagyunk a virágos sütikbe! Vajas süteményeket sütöttünk, és ehető virágokkal díszítettük őket. Nemcsak nagyon aranyosan néznek ki, de az ízük is finom. Kétféleképpen lehet – természetesen mindkettőt szívesen megmutatjuk! A virágokat vagy a kekszekre helyezzük, és a kekszekkel együtt sütjük meg, vagy először a kekszeket sütjük meg, és csak ezután rögzítjük rájuk a virágokat tojásfehérjével. Mindegy, melyik módszert választja, ezek a kis finomságok mindig lenyűgözően néznek ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1adag süteménytészta | |
30-40 ehető virág |
A 2. módszer esetében
1 Bielko |
Segédeszközök
Sodrófa | |
1 Tetszés szerinti pogácsaszaggató |
Tápértékek
99
Kalóriát
40 g
Szénhidrátokat
6 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük el a tésztát
Készítsük el a receptünk szerinti keksztésztát, és sodorjuk ki.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
3.
1. módszer
Rendezzük el a virágokat a tésztán úgy, hogy ne fedjék egymást, és legyen közöttük némi hely. Fedjük le a tésztát sütőpapírral, és sodrófával óvatosan tekerjük ki a virágokat, amíg a virágok kellően rá nem nyomódnak a tésztára. Vágja ki a kekszeket, helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse kb. 10 percig. A keksznek aranybarna színűnek kell lennie.
Megjelölés készként
4.
2. eljárás
Fordítsuk ki a kekszeket, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 10 percig, amíg aranybarnára sül. Kenjük meg őket vékonyan tojásfehérjével, és helyezzük rá a virágokat.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A formák méretétől függően kb. 30-40 kekszet készítünk. Egy adag egy keksz.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.