Virágos keksz

Szerelmesek vagyunk a virágos sütikbe! Vajas süteményeket sütöttünk, és ehető virágokkal díszítettük őket. Nemcsak nagyon aranyosan néznek ki, de az ízük is finom. Kétféleképpen lehet – természetesen mindkettőt szívesen megmutatjuk! A virágokat vagy a kekszekre helyezzük, és a kekszekkel együtt sütjük meg, vagy először a kekszeket sütjük meg, és csak ezután rögzítjük rájuk a virágokat tojásfehérjével. Mindegy, melyik módszert választja, ezek a kis finomságok mindig lenyűgözően néznek ki!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1adag süteménytészta
30-40 ehető virág
A 2. módszer esetében
1 Bielko
Segédeszközök
Sodrófa
1 Tetszés szerinti pogácsaszaggató

Tápértékek

99 Kalóriát
40 g Szénhidrátokat
6 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük el a tésztát

Készítsük el a receptünk szerinti keksztésztát, és sodorjuk ki.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
3.

1. módszer

Rendezzük el a virágokat a tésztán úgy, hogy ne fedjék egymást, és legyen közöttük némi hely. Fedjük le a tésztát sütőpapírral, és sodrófával óvatosan tekerjük ki a virágokat, amíg a virágok kellően rá nem nyomódnak a tésztára. Vágja ki a kekszeket, helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse kb. 10 percig. A keksznek aranybarna színűnek kell lennie.
Megjelölés készként
4.

2. eljárás

Fordítsuk ki a kekszeket, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 10 percig, amíg aranybarnára sül. Kenjük meg őket vékonyan tojásfehérjével, és helyezzük rá a virágokat.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A formák méretétől függően kb. 30-40 kekszet készítünk. Egy adag egy keksz.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként