Napraforgó tej

A napraforgótej vagy napraforgómagtej kiváló alternatívája a hagyományos tehéntejnek. Krémes, ízletes és más diótejekhez képest olcsó. A napraforgómagtej még akkor is megoldást jelent, ha dióallergiás. Magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően antioxidánsokban gazdag. A napraforgótejet vaníliával és juharsziruppal ízesítettük. Így alkalmas ivásra és reggeli zabkásához is. Természetesen nem kell ízesítenie a tejet, ez csak Önön múlik.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
55 g pörköletlen, héjas napraforgómag
1csipetnyi tengeri só
2teáskanál juharszirup
1teáskanál vaníliakivonat
Segédeszközök
Tejkészítő

Tápértékek

128 Kalóriát
7 g Szénhidrátokat
9 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a tejfőzőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba.
Megjelölés készként
2.

Állítsa be a tejkészítőt

Nyomja meg a bekapcsolás gombot, majd a "Választás" gombbal válassza ki a dióprogramot. Nyomja meg ismételten a "Kapacitás" gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a "Start" gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van. Azonnal meg lehet inni. Öntse a maradékot egy zárható üvegbe, és tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml napraforgó tejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
A diótej előállítása után a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan megtisztíja magát.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként