Vörös bársony torta
Red Velvet Cake – vörös bársonyból készült torta. Annyira csábítóan hangzik, hogy ki kellett próbálnunk. A vörös bársony pedig a karácsonyra és a kis Jézusra emlékeztet. Ezért a mi Vörös bársony tortánk egy karácsonyi torta piros mázzal és megfelelő szórással. A torta egyébként csak a piros ételfestéknek köszönheti a színét. Így könnyen, pontosan a saját ízlése szerint színezheti a tésztát!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
230 g liszt | |
120 g cukor | |
150 g vaj | |
3 tojás | |
1csomag vaníliás cukor | |
2teáskanál sütőpor | |
150 g natúr joghurt | |
1üveg piros ételfesték folyékony vagy por alakú | |
1doboz színes karácsonyi szóróanyag | |
1csomag piros tortacukor |
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális |
Tápértékek
225
Kalóriát
25 g
Szénhidrátokat
12 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Megjelölés készként
2.
A tésztához
Hagyjuk a vajat szoba-hőmérsékletűre melegedni. A megpuhult vajat, cukrot és tojásokat konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel habosra keverjük. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és dolgozzuk sima tésztává. Ízlés szerint színezzük vörösre. Süssük körülbelül 40 percig. Végezzük el a tesztet egy fogpiszkálóval. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.
A torta díszítése
Díszítsük a tortát piros cukormázzal és szükség szerint szórjuk meg.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.