Tojáslikőr

A tojáslikőr úgy hozzátartozik a hideg évszakhoz, mint egyetlen más ital sem. Akár Németországban, akár Amerikában, Angliában és Kanadában “Egg Nog” néven: a tojás, tejszín és rum vagy brandy kombinációja mindenhol sok rajongóra talál. Annál is inkább fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk, milyen gyorsan és egyszerűen elkészítheti a saját tojáslikőrjét. Ez a kis díszes üvegekbe palackozott likőr a karácsonyi szezonban (vagy a témához illően húsvétkor) remek vendéglátó ajándék is lehet.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
4 nagy tojás
250 g kristálycukor
480 ml zsíros tej
240 ml tejszín
120 ml rum
120 ml brandy
1/2teáskanál szerecsendió
1csipet
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

285 Kalóriát
28 g Szénhidrátokat
7 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Verjük fel a tojásfehérjét

Válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjét verjük fel konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel. Adjunk hozzá egy teáskanál kristálycukrot, és verjük tovább, amíg a tojásfehérje kemény nem lesz.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a tojáslikőrt

Egy külön tálban verjük fel a tojássárgáját és a maradék kristálycukrot, amíg a keverék aranysárga színű nem lesz, és a cukor teljesen feloldódik. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük 5 percig alacsony fokozaton. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét.
Megjelölés készként
3.

Hűtsük le a tojáslikőrt

Öntsük a tojáslikőrt sterilizált és légmentesen záródó üvegbe, és legalább 1-2 napra tegyük a hűtőbe. A tojáslikőr akkor a legfinomabb, ha 1-3 hétig hűtőben tároljuk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 100 ml tojáslikőrnek felel meg.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként