Vörös bársony torta

Red Velvet Cake – vörös bársonyból készült torta. Annyira csábítóan hangzik, hogy ki kellett próbálnunk. A vörös bársony pedig a karácsonyra és a kis Jézusra emlékeztet. Ezért a mi Vörös bársony tortánk egy karácsonyi torta piros mázzal és megfelelő szórással. A torta egyébként csak a piros ételfestéknek köszönheti a színét. Így könnyen, pontosan a saját ízlése szerint színezheti a tésztát!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
230 g liszt
120 g cukor
150 g vaj
3 tojás
1csomag vaníliás cukor
2teáskanál sütőpor
150 g natúr joghurt
1üveg piros ételfesték folyékony vagy por alakú
1doboz színes karácsonyi szóróanyag
1csomag piros tortacukor
Eszközök
Konyhai robotgép opcionális

Tápértékek

225 Kalóriát
25 g Szénhidrátokat
12 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Megjelölés készként
2.

A tésztához

Hagyjuk a vajat szoba-hőmérsékletűre melegedni. A megpuhult vajat, cukrot és tojásokat konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel habosra keverjük. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és dolgozzuk sima tésztává. Ízlés szerint színezzük vörösre. Süssük körülbelül 40 percig. Végezzük el a tesztet egy fogpiszkálóval. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.

A torta díszítése

Díszítsük a tortát piros cukormázzal és szükség szerint szórjuk meg.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként