Vöröskáposzta saláta
Vöröskáposzta saláta sárgarépával és fetával Egy olyan kombináció, amelyet nyáron és télen is bármikor fogyaszthatunk. Akár az almás párolt vöröskáposzta alternatívájaként, akár snackként, Meal Prepként vagy uzsonnára – egy színes saláta mindig illik hozzá. Próbálja ki receptünket és győződjön meg róla!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1/4fej vöröskáposzta | |
2 sárgarépa | |
200 g feta | |
1evőkanál cukor | |
1evőkanál só | |
1/2csokor petrezselyem | |
1 lilahagyma | |
1EK olívaolaj | |
1EK balzsamecet | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
209
Kalóriát
11 g
Szénhidrátokat
13 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
A vöröskáposzta közepét eltávolítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hámozza meg és vágja finomra a sárgarépát. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és csíkokra vágjuk. Mossa meg a petrezselymet, szárítsa meg és vágja apróra. Hagyja, hogy a feta lecsepegjen és törje össze.
Megjelölés készként
2.
Vörös káposztát gyúrunk
Keverje át a vöröskáposztát Ízesítse a vöröskáposztát sóval és cukorral, és alaposan keverje össze. Ha szükséges, öntse le a felesleges vizet a tálból.
Megjelölés készként
3.
A saláta elkészítése
Keverje össze az összes hozzávalót, és fűszerezze sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.