Ázsiai szárított marhahús
Ázsiai szárított marhahús: egy amerikai klasszikus másfajta változata. A Beef Jerky egy szárított marhahús. Általában egyszerűen sóval ízesítik. Ebben a receptben azonban a sovány marhahúsfiléhez egy csípős és fűszeres ázsiai csavart ad hozzá. A sütőben történő szárítás lehetővé teszi a hús kíméletes elkészítését és az összes tápanyag megőrzését. Akár útközben, akár snackként a kanapén: minden húsimádó számára ez minden bizonnyal az “édes táska” új fénypontja lesz. Miért is ne próbálná ki most azonnal?!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g marhahús (sovány) | |
30 g citromfű | |
2 gerezd fokhagyma | |
2evőkanál barna cukor | |
1teáskanál fűszerpor kapható az Asia Marketben | |
1TK kurkuma | |
1TK chilipehely | |
2EK növényi olaj | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Aszalógépek |
Tápértékek
172
Kalóriát
2 g
Szénhidrátokat
6 g
Zsír
26 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a húst
Öblítse le a marhahúst hideg víz alatt, és törölje szárazra. Ha szükséges, távolítsa el az ezüstös bőrt és a zsírt, és egyenletesen szeletelje fel körülbelül 4 mm vastag szeletekre.
Megjelölés készként
2.
A húst felszeletelje
Készítse el a pácot: Mossa meg a citromfüvet, hámozza meg a fokhagymát, és mindkettőt vágja durvára. Keverje össze a cukorral, a Füng porral, a kurkumával, a chilipehellyel, az olajjal, a sóval és a borssal, majd a húst legalább 2 órán át hűtse a pácban.
Megjelölés készként
3.
A hús szárítása
Helyezze a marhahúst egy dehidratáló rácsára, és 50 °C-on 5 órán át szárítsa.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.