Cékla pesto

A cékla pesto gyors, nagyon finom ízű, és rózsaszínű ízélménnyé varázsolja a tésztát. Még a kis zöldségmegtagadók is nagyon jónak tartják. A recept előre elkészítésre és későbbi felhasználásra is alkalmas. Sok oka van tehát annak, hogy kipróbálja ezt a rózsaszínű finomságot. A cékla pesto egyértelműen az egyik őszi slágerünk.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g cékla előfőzött
100 ml olívaolaj
50 g dió
3 gerezd fokhagyma
2szál rozmaring
50 g parmezán sajt győződjön meg róla, hogy vegetáriánus vagy vegán
1teáskanál citromlé
só és bors ízlés szerint
Eszközök
GrandPrix opcionális
vagy turmixgép

Tápértékek

203 Kalorie
7 g Szénhidrátokat
17 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítjük a hozzávalókat

A diót egy serpenyőben olaj hozzáadása nélkül kb. 5 percig pirítjuk. Reszelje le a parmezánt. Hámozzuk meg a fokhagymát. Mossuk meg a rozmaringot, töröljük szárazra, és tépjük le a leveleket a száráról.
Megjelölés készként
2.

Turmixolja össze a pestót

Tegye a cékla pesto összes hozzávalóját egy erős turmixgépbe (mi GrandPrix konyhai robotgépet használunk), és 30 másodpercig turmixolja a legmagasabb fokozaton. Ízesítse olívaolajjal, sóval és borssal. A pesto légmentesen zárva, hűvös helyen tárolva 4 napig eltartható.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
A parmezán sajt vásárlásakor keressen vegetáriánus vagy vegán lehetőségeket, ha szükséges, hogy ezt a receptet az Ön étrendjéhez igazítsa.
 Mentés PDF-ként