Citromos-bazsalikomos sörbet
A citromos-bazsalikomos sörbet feldobja az unalmas fagyasztót. A kesernyés és savanyú citrom a friss bazsalikommal kombinálva olyan ízbombát hoz létre, amit még soha nem kóstoltál. A felvert tojásfehérjének köszönhetően a sorbet mindig krémes és légies marad. A citromhéjakban tálalt színes nyári sorbet igazi szemet gyönyörködtető finomság.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
3 citrom bio | |
200 ml víz | |
1csokor bazsalikom | |
130 g cukor | |
1 tojásfehérje |
Segítők
Jégkrém készítő | |
Keverő |
Tápértékek
298
kalória
69 g
szénhidrát
1 g
zsír
4 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készíts citromos vizet
Forralj fel vizet és cukrot egy lábasban és főzd 2 percig. Öblítsd le a citromokat forró vízzel, és reszeld az egyik citrom héját a cukros vízbe. Hűtsd le a folyadékot.
Megjelölés készként
2.
Fejezze be a fagylaltos masszát
Mosd meg és szárítsd meg a bazsalikomot. Préseld ki a citromok levét. A két keveréket a cukros vízzel együtt keverd össze nagyon óvatosan botmixerrel vagy turmixgéppel.
Megjelölés készként
3.
Fagyassza le a fagylaltot
Fagyaszd a fagylaltkeveréket a fagylaltgépben körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
4.
Szolgáló
Kanalazd ki a félbe vágott citromokat, és tálalj bennük egy-egy gombóc sorbetet.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.