Császármorzsa
A császármorzsa valószínűleg a leghíresebb osztrák desszert. A vastag palacsintatésztát (Ausztriában palatschinken-nek is nevezik) mazsolával együtt egy nagy serpenyőben megsütik, majd apró, ízletes darabokra osztják. Szórjuk meg a tetejét porcukorral, finom vaníliaszósszal, kompóttal vagy almaszósszal: ki tudna ellenállni? Ma egy gyors és egyszerű receptünk van az Ön számára. Szereti a palacsintát és a palacsintatésztából készült ételeket? Akkor mindenképpen próbálja ki a túrós palacsintánkat, a blinit vagy a vörös bársony palacsintát!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
140 g liszt | |
50 g cukor | |
4 tojás | |
150ml tej | |
50 g mazsola | |
1teáskanál sütőpor | |
30 g vaj | |
1csipet só | |
20 g porcukor |
Eszközök
1 1 nagy serpenyő |
Tápértékek
375
Kalóriát
54 g
Szénhidrátokat
13 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tészta elkészítése
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját keverjük össze a cukorral, a liszttel, a sütőporral és a tejjel. Hagyjuk állni 10 percig.
Megjelölés készként
2.
A tojásfehérje felverése
Verjük fel a tojásfehérjét a sóval kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tésztába. Adjunk hozzá mazsolát.
Megjelölés készként
3.
Sütés
A vaj felét egy serpenyőben megolvasztjuk. Öntsük bele a tésztát, és hagyjuk megsülni. Miután megfordítottuk, oszetépkedjük apró darabokra, és hozzáadjuk a maradék vajat. Porcukorral és vaníliamártással, kompóttal vagy almaszósszal tálaljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.