Falafel

Házi készítésű falafel? Egyáltalán nem nehéz. Ezeket a kis csicseriborsó-golyókat elég gyorsan ki lehet sodorni, és nagyon könnyen megsüthetők a sütőben vagy a forró légkeveréses sütőben. Tudta ezt? A falafel az arab konyhából származik, és ma már az egész világon híres. Ez annak is köszönhető, hogy mennyire ízletesek ezek a kis golyók. A friss koriandernek, petrezselyemnek és a finom fűszereknek köszönhetően rendkívül friss és fűszeres ízű. Próbálja ki ezeket a golyókat, majd később dolgozza fel őket – például a vegán falafel wrapünkben!

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
240 g csicseriborsó konzerv vagy főzőüvegből
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1TK római kömény
1/4csokor koriander
1/2csokor petrezselyem zöldje
1TK kurkuma
5EK liszt
1TK sütőpor
4EK olívaolaj
Segítők
Turmixgép
Forrólevegős sütő választható

Tápértékek

340 kalória
28 g szénhidrát
20 g zsír
7 g fehérje

Munkamenet

1.

A hozzávalók előkészítése

Öblítsük le a csicseriborsót, és hagyjuk jól lecsepegni. Hámozzuk meg és aprítsuk durvára a hagymát és a fokhagymát. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk durvára a petrezselyemzöldet és a koriandert.
Megjelölés készként
2.

Hozzávalók összekeverése

A csicseriborsót, a hagymát, a fokhagymát, a koriandert, a petrezselyemzöldet, a római köménymagot, a kurkumát és a 2 EK olívaolajat turmixgépben simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, amíg szilárd, formálható és homogén tésztát nem kapunk.
Megjelölés készként
3.

A falafel formázása

Formázzunk a tésztából körülbelül 12 egyforma méretű golyót.
Megjelölés készként
4.

A falafel sütése

A falafelt megkenjük a maradék olívaolajjal, és 190 °C-on 15 percig sütjük forrólevegős sütőben, időnként megforgatva, vagy ugyanezen a hőmérsékleten a sütőben.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag itt 4 falafelnek felel meg.
A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.
Címkék

Vélemény, hozzászólás?