Wrap falafellel

A falafeles wrapek tényleg nyerőek. Gyorsan elkészíthető, szuper fűszeresek, aromásak és a levantei konyha ihlette mindent megtesz, hogy elűzze az éhséget. A wrap-be egy egyszerű paradicsomos salsa, némi spenót, csíra és falafel kerül. Egy igazán egészséges, vitaminokkal teli adag. Ráadásul ez az ízletes és vegán recept tökéletes a tervezett ételkészítéshez – dobozokba való tároláshoz. Kivéve, hogy a fokhagymás szószt esetleg nagyobb mennyiségű humuszra szeretné lecserélni, mivel munkában tölti az idjét.

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 wrap
2adag falafel
2adag vegán fokhagymás szósz
2adag humusz
50 g bébispenót
1 paradicsom
1/2 lila hagyma
1/2csokor petrezselyemzöld
1EK citromlé
1EK olívaolaj
30 g szójacsíra
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

701 kalória
71 g szénhidrát
35 g zsír
17 g fehérje

Munkamenet

1.

A paradicsomos salsához

Mossuk meg a paradicsomot és vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg és aprítsuk finomra a hagymát. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk. Keverjük össze citomlével, olívaolajjal, sóval és borssal. Tegyük félre.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő a hozzávalókat

Mossuk meg és szárítsuk meg a spenótot és a csírákat.
Megjelölés készként
3.

A wrap elkészítése

A wrapot kenjük meg humusszal. Spenóttal díszítjük, hozzáadjuk a falafelt, a csírákat és a paradicsom salsát. Öntsük rá a fokhagyma mártást. Hajtsuk be a wrap oldalait, és óvatosan tekerjük össze.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.
Címkék

Vélemény, hozzászólás?