Guacamole

A guacamole valószínűleg a mexikói konyha leghíresebb mártogatósai közé tartozik. Avokádóból és más friss hozzávalókkal keverve nemcsak élénkzöld színével, hanem fűszeres, krémes ízével is lenyűgöző. Ebből a receptből megtudhatja, hogy mi a Klarsteinnél hogyan szeretjük a legjobban a guacamolét. Kombinálja más Tex Mex receptjeinkkel, vagy használja mártogatósként vagy kenőként a következő reggelijéhez. A guacamole állagától függően az avokádót finoman pépesítheti, vagy villával durvára apríthatja.

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 avokádó
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
4 cseresznyeparadicsom
1/2 lime
1/2 csilipaprika
só és bors ízlés szerint
Segítők
1 Keverő választható

Tápértékek

252 kalória
3 g szénhidrát
24 g zsír
3 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az hozzávalókat

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat mossa meg és vágja apró darabokra. A csilipaprikát mossa meg, távolítsa el a magokat, és vágja apróra. Vagy mindent aprítson fel egy turmixgépben.
Megjelölés készként
2.

Az avokádót vágja félbe, távolítsa el a magját, és egy kanállal válassza el a héját a húsától. Nyomkodja szét villával. Vagy pürésítse turmixgépben.
Megjelölés készként
3.

Ízesítse a guacamolét

Facsarja ki a lime levét, és adja hozzá a guacamoléhoz. Ízlés szerint sózza és borsozza meg.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában ezek változhatnak.

Vélemény, hozzászólás?