Tabouleh gránátalmával
A tabouleh az arab konyha klasszikusa. Gyakran hívjuk petrezselymes salátának vagy bulgursalátának. A tabbouleh-ben az a jó, hogy az eredeti libanoni saláta gyorsan elkészíthető, a menta, a citrom és a gránátalma magok pedig pikánssá és üdévé teszik. Legyen szó köretről, ételkészítésről vagy uzsonnáról: a Tabbouleh mindig jól jön.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
55g bulgur | |
2teáskanál zöldségalaplé | |
1/2 gránátalma | |
2csokor petrezselyemzöld | |
1csokor menta nagyobb paradicsom | |
2 újhagyma | |
2 citrom | |
50ml olívaolaj | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
386
kalória
34 g
szénhidrát
24 g
zsír
6 g
fehérje
Munkamenet
1.
Bulgurt készítünk
Öntsük a forró vizet a zöldségalaplével együtt a bulgurra, úgy hogy ellepje azt, és hagyjuk állni 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Kimagozzuk a gránátalmát
Távolítsuk el a magokat a gránátalmából: Ehhez vágd fel a gránátalmát hosszában, és tördeld meg a gránátalmát egy tál vízben. Távolítsd el a magokat, a víz felszínéről szedegesd le a gyümölcsmaradékot, és szárítsa meg a magokat.
Megjelölés készként
3.
Készítse elő a többi hozzávalót
Mosd meg a paradicsomot, az újhagymát, a petrezselymet és a mentát. Préseld ki két citrom levét. A paradicsomot apró darabokra, az újhagymát pedig finom karikákra vágjuk. Szárítsuk meg a fűszernövényeket, és vágjuk apróra.
Megjelölés készként
4.
Keverd össze az összes hozzávalót. Ízesítsd olívaolajjal, sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A Tabouleh tökéletes előétel, de akár mezzeként, azaz előétel tálra is használható.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.