Tabouleh gránátalmával

A tabouleh az arab konyha klasszikusa. Gyakran hívjuk petrezselymes salátának vagy bulgursalátának. A tabbouleh-ben az a jó, hogy az eredeti libanoni saláta gyorsan elkészíthető, a menta, a citrom és a gránátalma magok pedig pikánssá és üdévé teszik. Legyen szó köretről, ételkészítésről vagy uzsonnáról: a Tabbouleh mindig jól jön.

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
55g bulgur
2teáskanál zöldségalaplé
1/2 gránátalma
2csokor petrezselyemzöld
1csokor menta nagyobb paradicsom
2 újhagyma
2 citrom
50ml olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

386 kalória
34 g szénhidrát
24 g zsír
6 g fehérje

Munkamenet

1.

Bulgurt készítünk

Öntsük a forró vizet a zöldségalaplével együtt a bulgurra, úgy hogy ellepje azt, és hagyjuk állni 10 percig.
Megjelölés készként
2.

Kimagozzuk a gránátalmát

Távolítsuk el a magokat a gránátalmából: Ehhez vágd fel a gránátalmát hosszában, és tördeld meg a gránátalmát egy tál vízben. Távolítsd el a magokat, a víz felszínéről szedegesd le a gyümölcsmaradékot, és szárítsa meg a magokat.
Megjelölés készként
3.

Készítse elő a többi hozzávalót

Mosd meg a paradicsomot, az újhagymát, a petrezselymet és a mentát. Préseld ki két citrom levét. A paradicsomot apró darabokra, az újhagymát pedig finom karikákra vágjuk. Szárítsuk meg a fűszernövényeket, és vágjuk apróra.
Megjelölés készként
4.

Keverd össze az összes hozzávalót. Ízesítsd olívaolajjal, sóval és borssal.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A Tabouleh tökéletes előétel, de akár mezzeként, azaz előétel tálra is használható.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
Címkék

Vélemény, hozzászólás?