Töltött palacsinta: édes eperrel és túróval
Töltött palacsinta édes túrós töltelékkel és eperrel. Érdekes palacsintatölteléket keres? Akkor ez a recept Önnek való. Dobja fel a klasszikus palacsintát édes túrós krémmel és friss eperrel! Ízlés szerint, természetesen más bogyós gyümölcsöket is használhat. Legyen kreatív!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2adag palacsinta | |
250 g túró | |
2 tojássárgája | |
60 g porcukor | |
1csipet só | |
150 g friss eper |
Tápértékek
611
Kalóriát
86 g
Szénhidrátokat
15 g
Zsír
31 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a bogyókat
Mossa meg az epret, távolítsa el a szárát, és vágja fel 100 g epret apró kockákra. A többit vágja negyedekre.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a pudingkrémet
A túrót keverje össze a tojássárgájával, a porcukor felével, a sóval és az apróra vágott eperrel
Megjelölés készként
3.
Töltse meg a palacsintákat
Hajtsa egyszer félkörívbe, majd negyedekre. A maradék epret és a porcukrot szórja a palacsintára.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.