Zabpehely zsemle
A zabtekercsek nemcsak egészségesek, hanem tartósak is. Kevés összetevőből készülnek, élesztőt vagy búzalisztet nem tartalmaznak! Próbálja ki ezt az új, vegán és kreatív alternatívát a szokásos zsemlére a következő hétvégi villásreggelijén családjával és barátaival. A zab zsemlét forró levegős sütőben megsütjük. Ha nincs fritőze, sütőben is megsütheti őket.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
100 g zabpehely | |
130 g vegán skyr vagy vegán túró | |
1evőkanál őrölt lenmag | |
3evőkanál víz | |
1teáskanál sütőpor | |
1/4teáskanál szódabikarbóna | |
1/2teáskanál só |
Eszközök
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
166
Kalóriát
22 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse el a tojáspótlót
Keverjük össze a lenmagot és a vizet. Hűtsük 5 percig.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a tésztát
Keverje össze az összes hozzávalót, és nedves kézzel formázzon 3 egyforma méretű tekercset.
Megjelölés készként
3.
A zabtekercsek sütéséhez
Béleljünk ki egy forrólevegős sütőtálcát sütőpapírral, és helyezzük a sütőbe egy rácsra. Tegyük rá a zsemléket, és 180 °C-on 15 percig süssük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.