Tippjeink segítségével rendben tartani hűtőszekrényét nem tudomány

Az élelmiszerek helyes elrendezése a  hűtőszekrényben nemcsak esztétikai szempontból rendkívül fontos, hanem a hosszú élettartam szempontjából is. Egy  rendezett hűtőszekrényben kevesebbet fog pazarolni, mivel tökéletes áttekintése lesz arról, hogy mi van a hűtőszekrényében , és mit kell a lehető leggyorsabban felhasználni. Hogyan tegyünk rendet a hűtőben?

Rend a hűtőszekrényben a zónáknak köszönhetően

Ha azt szeretné, hogy az élelmiszerek minél tovább elálljanak, és szemmel tartja őket, ossza a hűtőszekrényt több zónára. Jó választás ebben az esetben például a kompakt Spitzbergen Uni hűtőszekrény, ahol mindennek megvan a helye. Hogyan helyezzük el helyesen az ételeket?

forrás: Shutterstock

Hűtőszekrény ajtaja

A hűtőszekrény ajtajában a hőmérséklet meglehetősen magas, akár 15 °C is lehet. Ezért célszerű itt tartani azokat az italokat, amelyeket csak kíméletesen szeretnénk lehűteni, azaz a palackokat, dobozos vizet vagy bort. Konzerveket, vajat és tojást is betettünk az ajtóba.

Rend a hűtőben a műanyag dobozoknak köszönhetően?

Amint a piktogramok szemléltetik, a hűtőszekrény alján található műanyag dobozok általában gyümölcsök és zöldségek tárolására szolgálnak. A 10 °C-os hőmérséklet és a LED-fények jelenléte ideális feltételeket biztosít a megfelelő tápértékek és a frissesség megőrzéséhez.

Érdekelheti: Hogyan lehet zéró hulladékot képző háztartást létrehozni

Alsó polc

Körülbelül 2 °C-os hőmérsékletével ez a leghidegebb hely a hűtőszekrényben, amely alkalmas nyers hús, hal és tenger gyümölcseinek tárolására. Itt azokat az élelmiszereket is tárolhatja, amelyeket hosszú időre tervez hűteni.

Középső polc

A hűtőszekrény középső része állandó, körülbelül 5 °C-os hőmérsékletet tart fenn, így alkalmas tejtermékek, felvágottak megfelelő garanciával történő tárolására és egyéb tartós alapanyagok tárolására. A még ki nem csomagolt élelmiszereket érdemes itt elhelyezni.

Ha rendben tartja hűtőszekrényét, időt és pénzt takarít meg.
forrás: Shutterstock

Felső polc

A hűtőszekrény felső része körülbelül 8 °C-os hőmérsékletet biztosít. Ezáltal ideális hely készételek vagy nyitott tartós élelmiszerek tárolására. Mindkét esetben ne feledje, hogy üvegekben vagy dobozokban tárolja őket, hogy megakadályozza a levegő és a korai romlásukat.

A Legyünk felelősségteljesebbek, legyünk ECO barátok oldalunkon többet megtudhat arról, hogyan lehetsz környezettudatosabb.