Forrólevegős fritőzben sült csirke
A mai menüben forró levegős fritőzben sült csirke szerepel, finom fűszeres páccal. A forrólevegős fritőz típusától függően a csirkét egyszerűen a sütőkosárba helyezhetjük, vagy felszúrhatjuk egy forgó nyársra, mint a VitAir sütő esetében. Az egyenletes forgatásnak köszönhetően a csirke kívülről gyönyörűen ropogós, belülről pedig szaftos és puha lesz. Ma megmutatjuk egyszerű receptünket, amelytől biztosan azonnal összefut a nyál a szájában.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 kis csirke főzésre készen | |
5 gyöngyhagyma vagy 2 hagyma | |
2szál kakukkfű | |
4EK növényi olaj | |
1TK sütőpor | |
2EK méz | |
2EK citromlé | |
1TK édes őrölt paprika | |
1TK füstölt darált paprika vagy több édes paprikaport | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
légsütő opcionálisan forgónyárssal | |
konyhai spárga | |
fogpiszkáló |
Tápértékek
524
Kalóriát
9 g
Szénhidrátokat
32 g
Zsír
50 g
Eiweiß
Munkamenet
1.
A pácléhez
Keverjük össze az olajat, az őrölt paprikát, a citromlevet, a mézet, a sót és a borsot, amíg simára nem keverjük.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a csirkét
Sózzuk és borsozzuk kívül-belül. Hámozzuk meg a gyöngyhagymát, majd mossuk meg és szárítsuk meg a fűszernövényeket. Helyezzük a hagymát és a fűszernövényeket a csirke hasüregébe. Zárjuk le egy fogpiszkáló segítségével. A combokat és a szárnyakat kössük össze konyhai cérnával.
Megjelölés készként
3.
A csirke pácolása
A páclével egyenletesen kenjük be a csirkét. Pácoljuk 30 percig a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
4.
A csirke főzése
Helyezzük a csirkét grillnyársra vagy forrólevegős fritőz kosarába, és 180 °C-on grillezzük körülbelül 45 percig. Az idő a csirke méretétől függően változhat.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A recept 4 adagra szól, feltételezve, hogy egy egész csirke főételként körülbelül 4 embert számára elegendő.
Szerezzünk be egy kész csirkét ehhez a recepthez. A szupermarketben vagy a hentesboltban is megvásárolható. A belsőségeket, tollakat stb. már eltávolították az ilyen csirkéből, így azonnal feldolgozható.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.