Paradicsom szárítása szárítógépben
Paradicsom szárítása szárítógépben: a mai recept ismét megmutatja, milyen egyszerű a megmaradt gyümölcsök és zöldségek tartósítása. A szupermarketekben általában olajban tartósított vagy nassolásra szánt szárított paradicsom kapható. Mostantól könnyedén elkészítheti ezeket az ízletes dolgokat saját maga. Ha azt szeretné, hogy a paradicsom hosszabb ideig eltartható legyen, egyszerűen szárítsa meg a szárítóban. Megmutatjuk, hogyan működik! Szárítás után a paradicsomot légmentesen záródó edényben tárolhatja, és a következő 1-2 héten belül elfogyaszthatja. Vagy pácolhatja őket fokhagymával és fűszernövényekkel olívaolajban: így hetekig elállnak, és páratlan aromát kapnak.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 kg paradicsom | |
2EK durva só nem kötelező | |
1EK olívaolaj |
Eszközök
1 Szárítógép |
Tápértékek
116
Kalóriát
14
Szénhidrátokat
2
Zsír
11
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a paradicsomot
Mossa meg a paradicsomot, vágja félbe, távolítsa el a húsát és a magokat. A paradicsomot jól szárítsa meg.
Megjelölés készként
2.
A paradicsom szárítása
A szárított rétegeket vékonyan kenje be olívaolajjal, hogy ne ragadjon le. A paradicsom féléket vágott felükkel felfelé terítse a szeletekre, és ízlés szerint sózza meg egy kicsit. Szárítsa 70 °C-on körülbelül 10 órán át, amíg eléri a kívánt szárazságot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
A paradicsomhoz szárítás közben fűszernövényeket, például bazsalikomot és oregánót is adhat. Legyen kreatív!
2 kg paradicsomból körülbelül 2 csésze napon szárított paradicsomot kapunk. 1 adag tehát körülbelül 1 csészényinek felel meg.