Sertés szűzpecsenye szalonnabundában
A mai menüben szalonnába tekert sertés szűzpecsenye szerepel. Nagyszerű étel, különösen, ha nagyszerű főételt keresünk szentestére vagy más ünnepre. A kis csomagokat gyorsan megkötjük és kisütjük. Hagyjuk őket megsülni a sütőben, majd tegyük őket egy tányérra. Ehhez a recepthez jól illik a vörös káposzta és a burgonyás köret. Készítsük el saját lakománkat! Tipp: Az itt megadott adagok főételenként átlagosan 150 g húsmennyiséget tartalmaznak. Természetesen ezt szükség szerint módosíthatjuk.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
450 g sertésbélszín | |
6szelet prosciutto | |
6szál rozmaring | |
1evőkanál vaj | |
2 gerezd fokhagyma | |
só és bors ízlés szerint) |
Eszközök
Sütőforma | |
Konyhai zsineg |
Tápértékek
278
Kalóriát
1 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
44 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Elkészítés
öblítsük le a húst hideg víz alatt. Ha szükséges, távolítsuk el a zsírt és az ezüstös bőrt. Mossuk meg és szárítsuk meg a rozmaringot. Hámozzuk meg a fokhagymát.
Megjelölés készként
2.
A hús előkészítése
A sertésbélszínt körülbelül 5 cm vastag darabokra vágjuk. Mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük. Minden húsdarab köré tekerjünk egy szelet prosciuttót, és konyhai zsineggel kössük kis csomagba egy szál rozmaringgal.
Megjelölés készként
3.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt felül és alul 200 °C-ra.
Megjelölés készként
4.
Süssük meg a húst
A vajat és a fokhagymát melegítsük fel egy serpenyőben. Süssük a sertéshúst mindkét oldalán körülbelül 3 percig. Ezután tegyük egy sütőtálba, és hagyjuk sütni a sütőben. A pontos eredmény: 58-62 °C-os hőmérsékleten a hús közepén a hús enyhén rózsaszínű, 65 °C-on túlsült.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A serpenyő zsiradékából kevés víz, keményítő és fűszerek felhasználásával fűszeres mártást készíthet a sertésbélszínhez.
A prosciutto helyett szalonnát, bresaolát vagy más sonkát is használhat.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.