Citromos csirke
A citromos csirke egy egyszerű étel, amelynél a sütő elvégzi a munka nagy részét. A hús mégis szép és puha, és még egy aromás szósz is jár hozzá. Próbálja ki receptünket, és élvezze a lédús citromos csirkét. Egy étel, amely biztosan lenyűgözi a vendégeket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
800 g csirkedarab az Ön választása szerint, pl. combok, csirkecombok, szárnyak | |
3 bio citrom | |
600 g paradicsom | |
3szál kakukkfű | |
3szál rozmaring | |
12 mogyoróhagyma | |
3kanál olívaolaj | |
100 ml zöldségalaplé | |
100 ml fehérbor | |
2teáskanál édes paprika | |
só és bors ízlés szerint |
Eszközök
Sütőedény vagy tűzálló serpenyő |
Tápértékek
575
Kalóriát
10 g
Szénhidrátokat
33 g
Zsír
53 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a csirkét
Mossuk meg, szárítsuk meg és dörzsöljük be a csirkedarabokat olívaolajjal. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő az összetevőket
A paradicsomot megmossuk és ketté vágjuk. Hámozzuk meg és negyedeljük fel a mogyoróhagymát. Mossuk meg és szárítsuk meg a fűszernövényeket. Facsarja ki a citrom levét. A maradék citromot vágjuk fel karikákra.
Megjelölés készként
3.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 200 °C felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
4.
Süssük meg a csirkét
Helyezzük a csirkedarabokat, a paradicsomot, a mogyoróhagymát és a fűszernövényeket egy mély tepsibe vagy egy nagy tepsibe. Keverjük össze a zöldségalaplevet, a bort és a citromlevet, majd öntsük rá. Süssük 50 percig, és időnként egy kanál segítségével kenegessük meg a csirkét a kisült zsírral. Készítse elő a csirkét a tálaláshoz. Szűrjük át a mártást egy szitán. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a paradicsomot a csirkéhez, és sűrítsük be a szószt, ha szükséges.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
A mártást sütés után egy kis kukoricakeményítővel sűríthetjük. Így tökéletesen illik a csirkéhez. Adjunk hozzá burgonyát és néhány zöldséget, és máris kész a lakoma.