Céklasaláta
A céklasaláta tökéletes az őszi menübe. Igen, mert a salátáknak nem kell mindig nyáriaknak lenniük. Ez a saláta csodálatos ízt kap, ha ropogós diót és édes, földes céklát adunk hozzá. Szeretjük a mézes-mustáros öntetünket használni, mivel az szépen kiegészíti az egész kompozíciót. Akár előételként, köretként vagy köztes étkezésként: Ezt a salátát nem szabad kihagyni!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g fejes saláta | |
1/2 uborka | |
200 g koktélparadicsom | |
50 g dió | |
200 g cékla előfőzve | |
100 g kecskesajt Alternatív megoldásként feta sajt | |
1csokor petrezselyem | |
1/4csokor menta | |
1adag mézes-mustáros öntet | |
só és bors megkóstolni |
Tápértékek
233
Kalóriát
8 g
Szénhidrátokat
19 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
Mossuk meg és szárítsuk meg a mezei salátát. Mossuk meg és vágjuk fel az uborkát és a paradicsomot. A diót durvára vágjuk. Mossa meg a petrezselymet és a mentát, szárítsa meg és vágja apróra. A kecskesajtot vágja kockákra vagy morzsolja szét.
Megjelölés készként
2.
Tálaljuk a salátát
Az összes hozzávalót egy nagy salátástálba tesszük, és öntettel lefedjük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.