Céklasaláta

A céklasaláta tökéletes az őszi menübe. Igen, mert a salátáknak nem kell mindig nyáriaknak lenniük. Ez a saláta csodálatos ízt kap, ha ropogós diót és édes, földes céklát adunk hozzá. Szeretjük a mézes-mustáros öntetünket használni, mivel az szépen kiegészíti az egész kompozíciót. Akár előételként, köretként vagy köztes étkezésként: Ezt a salátát nem szabad kihagyni!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g fejes saláta
1/2 uborka
200 g koktélparadicsom
50 g dió
200 g cékla előfőzve
100 g kecskesajt Alternatív megoldásként feta sajt
1csokor petrezselyem
1/4csokor menta
1adag mézes-mustáros öntet
só és bors megkóstolni

Tápértékek

233 Kalóriát
8 g Szénhidrátokat
19 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

A hozzávalók előkészítése

Mossuk meg és szárítsuk meg a mezei salátát. Mossuk meg és vágjuk fel az uborkát és a paradicsomot. A diót durvára vágjuk. Mossa meg a petrezselymet és a mentát, szárítsa meg és vágja apróra. A kecskesajtot vágja kockákra vagy morzsolja szét.
Megjelölés készként
2.

Tálaljuk a salátát

Az összes hozzávalót egy nagy salátástálba tesszük, és öntettel lefedjük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként